Vytisknout článek...

Toto je text článku v denním vydání Regionalistu (http://regionalist.cz):

Českou chuťovkou roku 2017 je zmrzlina z Kožichovic

Zmrzlina Eskymáček a Karibik, kterou vyrábí firma z Kožichovic u Třebíče TIPAFROST, získala první místo v celostátní soutěži Česká chuťovka. Porota ocenila skvělou chuť smetanového kokosovo-kakaového Eskymáčku a zmrzliny Karibik s rumovou příchutí.
Zástupci celkem sedmdesáti čtyř českých potravinářských firem převzali na slavnostním vyhlášení výsledků 9. ročníku soutěže ve čtvrtek 19. října v Senátu ocenění za nejchutnější potraviny vyrobené v České republice. Ocenění pro TIPAFROST převzal výrobní ředitel Miroslav Krupica. „Máme z toho velkou radost. Jsme rádi, že naše zmrzliny získaly v kategorii mléčný výrobek ocenění,“ neskrývá radost Krupica. Hlavním hodnoceným kritériem byla především chuť, ale i vzhled, vůně a konzistence výrobku.

Současným trendem jsou smetanové výrobky
Kokosového Eskymáčka vyrábí TIPAFROST už dvacet let. Vloni přišli s obměnou a českým spotřebitelům nabídli smetanového kokosovo-kakaového Eskymáčka. „Spotřebitelé mají velmi rádi smetanu a výrobky z ní. Je to trend, který pozorujeme za poslední dva roky. Souvisí to také s tím, že veřejnost je negativně naladěna vůči rostlinným tukům,“ popisuje Miroslav Krupica a dodává, že český spotřebitel se stále více zajímá o složení výrobků, které si kupuje.

Nejdůležitějším znakem potravin je jejich chuť
Do soutěže Česká chuťovka se mohli přihlásit domácí výrobci potravin. Cílem celostátní potravinářské soutěže je veřejnosti ukázat, že si mají jako spotřebitelé z čeho vybírat a že české výrobky jsou se zahraničními konkurenceschopné.
Soutěž vznikla jako iniciativa nezávislých potravinářských odborníků a v posledních letech je vnímána mezi spotřebiteli jako prestižní ocenění potravinářských výrobků.

O společnosti
TIPAFROST, a.s. je jedním z největších a nejvýznamnějších výrobců zmrzliny v České republice. Úspěšně funguje od roku 1992. Společnost vyrábí na pěti výrobních linkách přes 200 druhů výrobků. Zmrzlina je určena pro český trh, ale pro zahraničí (Španělsko, Portugalsko, Benelux, Německo, Rakousko, Itálie, Slovensko, Slovinsko, či Maďarsko). Důraz na kvalitu a bezpečnost potravin potvrzuje také každoroční potravinářský mezinárodně uznávaný audit International Food Safety.

Eva FRUHWIRTOVÁ

(originál článku je na adrese: http://regionalist.cz/denik/2007.php?idclanku=)