Vytisknout článek...

Toto je text článku v denním vydání Regionalistu (http://regionalist.cz):

Na VŠPJ v rámci Světového dne zdraví nabídnou zájemcům hmyzí kuchyni i měření krevního tlaku

Ve středu 4. dubna od 11 do 17 hodin bude na VŠPJ pro veřejnost připravena ochutnávka hmyzích specialit v rámci Světového dne zdraví. Kromě přípravy i ochutnávky se návštěvníci dozvědí zajímavé informace o hmyzí kuchyni od Milana Václavíka, kuchaře, který se entomofagii (pojídání hmyzu) aktivně věnuje.
Návštěvníci budou moci zhlédnout přípravu hmyzích specialit od začátku až do konce. Bude možné degustovat cvrčka na másle, velkého moučného červa na čili a česneku, grilované saranče a pro odvážné i smaženého švába argentinského. Zájemci se dozví o historii pojídání hmyzu a kde všude se konkrétní hmyz konzumuje. Samozřejmě nebudou chybět ani informace o entomofagii v dnešní době.

Nejen, že hmyz je zdravý a obsahuje spousty bílkovin a dalších prospěšných látek pro tělo, ale hlavně výborně chutná!

Kromě hmyzí kuchyně bude možné nechat si na VŠPJ změřit krevní tlak a dozvědět se důležité informace o samovyšetření prsů.

Tomáš OBRUBA

(originál článku je na adrese: http://regionalist.cz/denik/2007.php?idclanku=)