Vytisknout článek...

Toto je text článku v denním vydání Regionalistu (http://regionalist.cz):

Nová kuchařka regionu Dunaj - Vltava nabídne osmadvacet receptů

Krajové speciality z Vysočiny, Jihočeského a Plzeňského kraje, Dolního i Horního Rakouska, Dolního Bavorska a Horní Falce se podařilo dostat na stránky nové kuchařky Evropského regionu Dunaj–Vltava (ERDV). 28 receptů na polévky, bezmasá jídla, masové pokrmy i skvělé moučníky představuje výběr regionálních dobrot sedmi krajů působících pod společnou hlavičkou uskupení ERDV.
Nová kuchařka je v omezeném počtu k dostání v tištěné podobě na Regionálním kontaktním místě ERDV v Kraji Vysočina v Jihlavě na Žižkově ulici 16 nebo zdarma ke stažení na webových stránkách ERDV www.evropskyregion.cz.

Regionální kuchyni Vysočiny reprezentuje v nové dvojjazyčné kuchařce horácká houbová polévka, bramborové placky se škvarky a zelím, vepřové závitky „Naháče“ a Vysočinské mrkvance. Na 60 stranách najdou čtenáři takové známé pochoutky jako zelňačku, guláš, lívance s borůvkovým žahourem nebo císařský trhanec, ale také netradiční pokrmy jako linecký řízek, Šterc, májové bramborové taštičky s jablky a švestkami nebo Pichelsteinskou polévku. „Nová publikace s tradičními recepty umožní doslova nahlédnout pod pokličku našim sousedům a poznat rozmanité chutě všech sedmi regionů, každý z 28 receptů určitě stojí za vyzkoušení,“ představuje kuchařku ERDV Pavel Pacal, náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje.

Kuchařka 28 tradičních receptů je pro zájemce ke stažení:
Regionální kuchyni Vysočiny reprezentuje v nové dvojjazyčné kuchařce horácká houbová polévka, bramborové placky se škvarky a zelím, vepřové závitky „Naháče“ a Vysočinské mrkvance. Na 60 stranách najdou čtenáři takové známé pochoutky jako zelňačku, guláš, lívance s borůvkovým žahourem nebo císařský trhanec, ale také netradiční pokrmy jako linecký řízek, Šterc, májové bramborové taštičky s jablky a švestkami nebo Pichelsteinskou polévku. „Nová publikace s tradičními recepty umožní doslova nahlédnout pod pokličku našim sousedům a poznat rozmanité chutě všech sedmi regionů, každý z 28 receptů určitě stojí za vyzkoušení,“ představuje kuchařku ERDV Pavel Pacal, náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje.

Kuchařka 28 tradičních receptů je pro zájemce ke stažení:

http://www.evropskyregion.cz/28-tradicnich-receptu.html

28 tradičních receptů z ERDV navazuje na již dříve vydané publikace, které na území ERDV nabízejí:
28 nejhezčích jednodenních výletů na kole:
http://www.evropskyregion.cz/28-nejhezcich-jednodennich-vyletu.html

28 nejhezčích okružních výletů pro pěší:
http://www.evropskyregion.cz/28-nejhezcich-okruznich-vyletu-pro-pesi.html

Eva NEUWIRTHOVÁ

(originál článku je na adrese: http://regionalist.cz/denik/2007.php?idclanku=)