Vytisknout článek...

Toto je text článku v denním vydání Regionalistu (http://regionalist.cz):

V Cityparku v Jihlavě chystají nejsladší oslavy v roce nejen pro zamilované

Že je láska sladká a většinou prochází žaludkem, se můžete 14. a 15. února přesvědčit na vlastní chuťové buňky v Cityparku Jihlava. Už podruhé jsou zde totiž nachystané oslavy svátku všech zamilovaných v podobě Festivalu sladkostí.
„Sladkosti na svátek zamilovaných jsou osvědčená klasika. Rozhodli jsme se proto opět do Jihlavy dovést snad nejsladší akci roku plnou dortíčků, čokolády, šlehačky a bonbonků,“ říká k akci marketingová manažerka Cityparku Jihlava Jana Vránová a jedním dechem s úsměvem přiznává: „ Sama jsem na akci ochutnala snad v každém stánku a mým favoritem byl jednoznačně cupcake s krémem s příchutí slaného karamelu.“ Taky se Vám sbíhají sliny? I letos se chystá pořádná dávka dobrot.

Na akci přijede celkem deset cukrářů, pekařů, zmrzlinářů a dokonce i jeden profi chocolatier. Zastoupeni budou jak místní tvůrci sladkých umělecký dílek, tak i cukráři z jiných částí republiky. Barvy Vysočiny budou hájit třeba cukrářky z přibyslavské cukrárny Fontána, které loni měly vůbec největší úspěch a dobroty zavážely během dne dokonce třikrát. Za Jihlavy pak můžete mlsat u dam z Happy Baking, které mimochodem pekly obří dort v podobě bubnů na autogramiádu skupiny Kabát právě v Cityparku. Další kout Vysočiny pak reprezentuje Datlové potěšení z Třebíče, což je zdravá varianta sladkých dobrot. Kromě nich se představí také zdravé mlasání z Jihlava jede raw.

Kromě místních se ale můžete těšit i na dobroty takříkajíc přespolní až světové. Ochutnat totiž můžete pravé francouzské makronky všech chutí a barev. Osvědčeným lákadlem jsou také cupcakes, které cukrářky z Přibyslavi museli opakovaně zásobovat. Klasikou a pro starší ročníky nostalgickou vzpomínkou bude cukrová vata. Aby se akce nestala čistě doménou dam, přijedou na akci pánové s rolovanou zmrzlinou, která byla loni naprosto nejoblíbenějším počinem. Novinkou pak bude stánek s pravou čokoládou z rukou profi chocolatiera. Ten mimochodem na akci nachystal i obří čokoládové srdce o váze několika kilogramů, které bude vystavené v pasáži už od 8. února. Další novinkou jsou takzvané cake pops, tedy minidortíčky připomínající kulatá lízátka.

Byť je akce cílená primárně na zamilované, je připraven i doprovodný program pro rodiny. Na dolní pasáži totiž vznikne kuchařské studio, kde je po celé dva dny připravený non stop program pro všechny, kteří chtějí okoukat některé triky přímo od profíků. A pozor vyráběné dobroty budou moci zákazníci hned ochutnávat. Děti si pak budou moci tvořit v rámci workshopů.

Jana VRÁNOVÁ

(originál článku je na adrese: http://regionalist.cz/denik/2007.php?idclanku=)